Od kilku miesięcy staram się unikać zjadania kanapek w porze lunchu w pracy. Jeśli już w moim menu pojawiają się one, to zazwyczaj z pieczonym indykiem i warzywami lub z pastą jajeczną z niewielką ilością majonezu. Kanapki jednak zjadam w porze śniadaniowej. Na lunch zawsze mam zupę lub zdrowe sałatki.
Dzisiaj przepis na jedną z nich. Jest bajecznie prosty i wystarczy zaledwie kilka minut, by przygotować wspomnianą sałatkę.
Składniki:
- sałata (wybrałam dębową),
- pieczarki,
- ryż,
- sól i pieprz.
Wystarczy ugotowany i ostudzony ryż wymieszać z posiekaną sałatą i pieczarkami, a następnie przyprawić solą i pieprzem i gotowe. Sałatka jest naprawdę smaczna i syta, zatem idealnie sprawdzi się w porze lunchu.
Oczywiście może skropić ją oliwą z oliwek lub sosem, np. jogurtowo-czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz